Αρχική

Γενικές Πληροφορίες
Πώς να έρθετε
Αξιοθέατα
Εκδηλώσεις
Photo Gallery
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Λέρος


Η Λέρος, είναι ένας παράδεισος προικισμένος με απέραντες καταπράσινες εκτάσεις και δαντελωτές ακρογιαλιές.
Βρίσκεται ανάμεσα στη Πάτμο και την Κάλυμνο και είναι το νησί της Δωδεκανήσου με τις περισσότερες εναλλαγές στα τοπία του.

Το νησί που επέλεξε η Άρτεμις , η θεά του κυνηγιού
για κατοικία της, δεν θα μπορούσε να μην διακρίνεται για το κάλλος του. Έχει έκταση 53 τ. χλμ. και το μήκος των ακτών του φτάνει το 71 τ. χλμ.

Όπως φαίνεται και από το όνομά του – που προέρχεται από τη λέξη «λερός» που σημαίνει λείος, επίπεδος – το νησί είναι πεδινό, με απέραντους κάμπους που φτάνουν ως την ακροθαλασσιά και χαμηλά βουνά κατάφυτα από πεύκα, βελανιδιές και μια πλούσια ποικιλία λουλουδιών.

Το ονειρεμένο σκηνικό της φύσης της Λέρου συμπληρώνουν τα βαθιά κι απάνεμα λιμανάκια της, οι όρμοι και οι κόλποι που σχηματίζουν μικρές εξωτικές παραλίες και οι γραφικοί οικισμοί με τα παραδοσιακά κτίρια και τα σημαντικά ιστορικά μνημεία, που προβάλουν ανάμεσα στα μαγευτικά τοπία δηλώνοντας την μακραίωνη ανθρώπινη παρουσία στο νησί.

Η Λέρος τα τελευταία χρόνια, τείνει να εξελιχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι λάτρεις των ταξιδιών, που αναζητούν επίγειους παραδείσους
που δεν έχουν κορεστεί από τη τουριστική κίνηση για να περάσουν τις διακοπές τους.

Οι διακοπές στη Λέρο θα σας μείνουν αξέχαστες. Είναι ένας τόπος που τα έχει όλα.

Κάντε κράτηση τώρα για ξενοδοχεία με ΒΒ, μικρά ξενοδοχεία,
boutique
ξενοδοχεία, στούντιος, δωμάτια, διαμερίσματα και βίλλες στην πανέμορφη Λέρο και απολαύστε τις διακοπές σας.